Minden napra egy felirat

Évek óta gyűjtögetem az utcán felejtett hirdetményeket, feliratokat. Valamelyik még most is funkcióját teljesíti, de a többsége már használaton kívüli és bármelyik pillanatban eltűnhet. A régiek közé néha becsusszan egy-egy újdonság. Ez egy olyan blog, ami feliratokon keresztül naplózza, merre járok és miket látok.

Linkblog

A teletext fénykorából – a Képújság hirdető irodája

2011.02.10. 16:39 | nemessis | Szólj hozzá!

Jó volt az a képújság, pihentebb pillanataimban, műsorkezdés előtt feküdtem a tévé előtt és az andalító zenére (meghallgatható itt) artikulálatlan hangon daloltam az épp megjelenő szöveget. 

Mint tudjuk, most is van képújság, még itt a neten is: teletext.hu. Ki az aki képújságot néz a neten? 

Sok mindent lehet találni a Képújságról, például hogy itthon a legsikeresebb 1987–1995-ig volt. Magyarországon először 1982-ben – a szockó országok közt is elsőként – kerül a képrenyőre ékezetek nélkül, mindössze 300 dekóderes tévékészüléken (csókosoknak). Viszont 84-ben már 22 ezer tévén fogható, 87-től már ékezetekkel és 120 ezer készüléken (ekkor már nekünk is volt)! Ezeket a Kommunikációtudományi Nyitott Enciklopédiából szedtem és akit érdekel, itten olvashat bővebben róla.
Ez pedig egy kedves hangvételű 25 éves a képújság cikk.

Nem mellékesen ez az első éves tipotanfolyam I. feladatának remek példája! Olyan vicces, hogy kis csempékkel lett megoldva a rácsozott felület.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr622651940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: budapest tipográfia teletext 5ker képújság
süti beállítások módosítása