Minden napra egy felirat

Évek óta gyűjtögetem az utcán felejtett hirdetményeket, feliratokat. Valamelyik még most is funkcióját teljesíti, de a többsége már használaton kívüli és bármelyik pillanatban eltűnhet. A régiek közé néha becsusszan egy-egy újdonság. Ez egy olyan blog, ami feliratokon keresztül naplózza, merre járok és miket látok.

Linkblog

Kerék Borozó

2011.02.08. 19:27 | nemessis | Szólj hozzá!

A Kerék Borozó több mint 100 éve italozó Soroksáron, a felirat kb. 50-60 éve kínálja a megszokott italokat és azon kívül, az édesipari termékeket is. A Vecsési út végénél, a Molnár szigetre vezető résznél szó szerint belefutottam, mivel reggeli arclefagyasztásos kocogást végeztem. Általában fel vagyok rá készülve, hogy gyanakvó emberek tűnnek fel az ajtóban, mikor a mobilommal körül ódalgom a boltocskákat. Most is újabb ijedt arc jött elő. De mikor elmondom mit csinálok, akkor mindenki megnyugszik és kedvesen válaszol kérdéseimre. Sőt, még büszkék is, hogy valaki rajong a portáljukért.

Utólagosan mini vita kerekedett a betűk igénytelenségéből fakadóan. Bár csak tippelni tudok, de jobban szemügyre véve a táblákat, a „kerék borozó” fő felirat látott már szebb napokat is régen és azt újra elkészíttették, illetve ráhányatták valakivel egy farost lemezre. A két oldalt elhelyezett táblából igényesebb címfestő munkájára következtetünk. 

Viszont holnap is megyek futni, megkérdezem a kocsmárost!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr312647518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: budapest kocsma soroksár borozó
süti beállítások módosítása