Minden napra egy felirat

Évek óta gyűjtögetem az utcán felejtett hirdetményeket, feliratokat. Valamelyik még most is funkcióját teljesíti, de a többsége már használaton kívüli és bármelyik pillanatban eltűnhet. A régiek közé néha becsusszan egy-egy újdonság. Ez egy olyan blog, ami feliratokon keresztül naplózza, merre járok és miket látok.

Linkblog

Hentesek I.

2011.11.14. 21:05 | nemessis | Szólj hozzá!

Fogyókúrám tiszteletére indítom ezt a sorozatot. Egészséges életmód ide vagy oda, imádunk henteshez járni, kolbászt és hurkust zabálni. Amúgy is most nagy hentes újraéledés van, nem tudom hogy a retro őrület miatt, de a sok frissen sültet kínáló húsáruda ebédidőben megtelik öltönyös munkásokkal, főnök és beosztott boldog egyetértésben talponállnak és tépik a nagy karéj kenyeret. Tapasztalataim szerint többségében férfiak látogatják a henteseket, azok akik megunták a gyros tálat, indiait és a vértelen menüket. Lehet, hogy csak én emlékszem rosszul, de mintha úgy 5–6 éve kemény idők jártak volna a hentesekre ilyen téren, aztán szerencsére újra felfedeztük. Ha ezekre a képekre nézek, érzem a grillcsirke illatát, a koviubi ízét – enni kéne valamit. 

Ha én hentes volnék, ezt a patinás portált gyönyörűen helyreállítám a Bródy Sándor utcában. Kapásból tudnék egy kis vendégkörre szert tenni, akik most jobb hely nem lévén, a Rákóczi téri csarnokba járnak ki húsozni.

 

 

Ez nem annyira különleges, mint az előző, de egy jó példa a felújított vagy nagyon gondosan karbantartott üzletre. Biztosan sokan ismerik, a Hajós utcában van.

 

Ezt a szerényet Kispesten, az Üllői úton találtam. Csak a hétvége miatt volt zárva. 

 

Végül a VI. kerület gyöngyszeme, a házak között büszkén álldogáló kakas a kézzel felragasztgatott betűivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr813383117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása